Välkommen till SpanskBostad
Fastigheter:

Pensionär i Spanien

Peter Hävrén

Trött på regn och rusk? Rädd för att halka på isiga trottoarer? Tungt att bära matkassar i snöglopp? Varför inte göra som tusentals andra Skandinavier, flytta till Spanien. Bättre väder, bättre ekonomi, möjlighet till större och mer avslappnad social tillvaro.

Vi kommer ge dig fem bra skäl att bli en pensionär i Spanien.

-Fantastiskt klimat året runt. Varma torra somrar och fin fint vinterhalvår. På Costa del Sol beräknas det vara 320 soldagar om året. Havet är för oss nordbor alltid badbart. Det sociala kafé livet stannar aldrig av utan pågår för jämnan.

-Servicen i de områden som svenskar väljer att bosätta sig i håller hög klass. Shopping-gallerier, stormarknader och andra affärer har minst lika stor utbud som i Sverige. Tandvård, läkarvård, sjukgymnaster och service finns i nästan varje kvarter. Nivån på service och mottagande är mycket hög.

-Infrastrukturen i Spanien har genomgått en kraftig modernisering,  främst i de expansiva delarna av Spanien. Investeringarna från Spanien och med Eu pengar har varit massiva och följaktligen gett goda resultat när det gäller vägar, flygplatser, tågtrafik och utbyggnad av kommunala och regionala busslinjer.

-Priset för att ta sig till och från Spanien har sjunkit mycket kraftigt. I dag kan man hitta en flygresa ned till Spanien för några hundralappar. Det finns ett flertal flygbolag som pressar priser till framförallt Madrid, Barcelona, Alicante samt Malaga. Från flygplatserna går det regionala bussar som inte kostar speciellt mycket.

-Pengarna kommer räcka lite längre. Offentligt sjukvård är gratis. Boendekostnaderna är lägre än i Sverige. Basmaten är billigare t.ex. potatis, bröd, mjölk, vin, grönsaker och frukt. Vinterskor och tjocka dunjackor ett minne blott. Skatten för den  vanliga pensionären ligger på ca 15-25% av pensionen.

Här kan Ni söka fakta och kunskaper som hjälper Er på vägen:

Spanska ambassaden
Djurgårdsvägen 21
115 21 Stockholm
Tel. 08-667 94 30
Fax. 08- 662 67 45
KONSULÄRA AVDELNINGEN
Visa och konsulära ärenden öppettider 09.00-13.00
Telefon och fax enligt ovan
© 2007 SpanskBostad | Peter Hävrén | Skapad av Mikael Söderström|Optimerad för Intenet Explorer 7