Välkommen till SpanskBostad
Fastigheter:

Lån

Nuförtiden kan man få lån både i Spanska, Svenska och Danska banker som finns på plats nere i Spanien. Det som skiljer bankerna åt är storleken på hypotekslånet, villkoren när lånet skall vara slutbetalat samt storleken på amorteringarna.

Spanska banker är mest återhållsamma,  hypotekslånen uppgår till max ca 75%  (av värderingen och inte köpeskillingen, kan skilja sig markant) om man är resident, icke resident max 50%. Lånet skall vara slutbetalt vid 70 års ålder. Svenska banker gör en individuell prövning för varje enskild kund. Är man kund i banken sedan tidigare och är en ”bra” kund har du möjlighet att få samma villkor som gäller i Sverige. Danska banker lägger lånen på 20-30 år oavsett om du är 32 eller 62, också hos Danska banker sker en individuell kreditprövning.

Om du har bostad kvar i Sverige som Ni äger kan det vara ett billigare alternativ att belåna den om utrymme finns. Kostnaden för att ta upp lån i Sverige är mycket billigare än i Spanien. Vårt råd är att be om offert gällande räntesats, lånets löptid, storlek på amortering och sist men inte minst kostnaden för lånet. Spanska banker kan ta upp till 2% av lånebeloppet i avgift. Spela gärna ut bankerna mot varandra det tjänar du på.

Handlingar du måste ha med dig för att erhålla lån i Spanien är:
pass
-NIE nummer ( personligt spanskt id nummer, Advokaten hjälper Er med detta)
-köpekontrakt ( reservationsavtal eller det privata köpekontraktet)
-kopia av Er svenska deklaration
-kopia på lönebesked eller pensionsbesked de senaste tre månaderna
-kopia på kontoutdrag från din bank, signerat eller stämplat från bank

 

 

 
© 2007 SpanskBostad | Peter Hävrén | Skapad av Mikael Söderström|Optimerad för Internet Explorer 7